sobota, 17. april 2010

Očistimo Slovenijo v enem dnevu

Danes smo se tudi mi pridružili akciji 'Očistimo Slovenijo v enem dnevu'. Čeprav stanujemo Podulco, smo se pridružili skupini v vasi. Zbrali smo se na Gorici in se razdelili v tri skupine. Naša skupina (ženske, otroci in nekaj starejših vaščanov) je šla čistit Hrib za vasjo, nadaljevali smo s čiščenjem gmajne proti Tubljam ...

Neverjetno, kaj vse ljudje zmečejo v naravo ... od pločevink, steklenic, polivinila, plastenk, gum, elektičnih kablov, stiroporja, čevljev, avtomobilskih kosov, wc školjk in kotličkov, loncev, krožnikov, plenic, ... do gradbenih odpadkov ... našli smo tudi čelado iz I. svetovne vojne. Posebej moram pohvaliti naše najmlajše, ki so se pridružili akciji, pridno pobirali smeti in vztrajali do konca.
Kratek oddih naše skupine in priložnost za eno skupinsko sliko (no, jaz sem na drugi strani :-).

Na koncu smo bili kar utrujeni, a zadovolnji, da smo s svojim delom prispevali k akciji in očistili okolico naše vasi. Skupaj pa smo ugotovili, da tistih, ki so vso to svinjarijo odvrgli v naravo, danes najverjetneje ni bilo med nami ...

3 komentarji:

  1. Zelo pohvalno. Mi smo to počeli včeraj z vrtcem. Se pa strinjam da tistih, ki v naravo prispevajo to umazano dekoracijo danes ni bilo blizu.
    Tudi na našem koncu se je sedaj ko je očiščeno kar posvetilo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, sem tudi sama danes razmišljala o tem, da tistih, ki so ta dan 'omogočili' zaradi svojih dejanj, danes sigurno ni bilo. Sploh ne razumem kako lahko ljudje kar nekam mečejo svoje smeti. Super da ste se udeležili in pripomogli k bolj čisti Sloveniji.

    OdgovoriIzbriši
  3. Bravo Slovenija!!Bravo Renata! Divna akcija, druženje a i velika korist.

    OdgovoriIzbriši