ponedeljek, 09. julij 2012

Vročina

Vroče je, pasje vroče. Še nedolgo nazaj smo jamrali nad obilico deževja in slabega vremena, sedaj pa komaj čakamo na kakšno ohladitev. Pa ne take, kakršne smo bili deležni na našem koncu prejšnji četrtek, ko smo bili zaradi bliskanja in strele 'odrezani od sveta'. Ena dobra stran brez interneta in televizije pa je, da sem se kljub vročini, čeprav imamo v hiši čisto znosnih 24 celzijev, spravila mečkat poly glino. Navdušil me je tutorial Bettine Welker Pixelated Retro Blend cane.

Za začetni poskus sem uporabila Premo poly glino, ki sem jo prinesla še iz ECC iz Nemčije in je neuporabljena ležala v škatli. Premo je res mehka in v tej vročini kar packasta, je pa zato kar zletela iz extruderja. Ni čudno, saj sem pri prvem poskusu naredila 'napako' in uporabila 3 mm luknjo za nastavek. Sem pa bila precej presenečena nad končno obdelavo, saj sem tele kose res z lahkoto in hitro spolirala do visokega sijaja.

... 'die-forming' kamenček ala Dan Cormier in prstan ...

... vijolična je trdovratna za fotkanje ...

... tale komplet mi je še posebej všeč ...

Potem sem vajo ponovila z manjšo luknjo na nastavku extruderja ... tele mešanice gredo do nadaljnjega na hladno :-) Sem pa uporabila stare in zasušene paketke Fimo, ki se je v tej vročini hitro vdal in zgnetel v lepe odtenke.

Pa še tole 'krakelko' pokažem, ki je nastala pred kratkim. Sicer ni čisto nič razpokana, saj sem uporabila zmečkan peki papir in bi torej lahko bila 'zmečkanka'. Navdušila pa me je že pred leti, ko sem jo prvič videla pri Maji


Na zalogi je še nekaj kosov, ki čakajo sestavljanje in fotkanje. Za drugič :-)
Imejte se lepo!

10 komentarjev:

 1. Mavrično lep nakit. Zadnji kompletek je pa krasen.

  OdgovoriIzbriši
 2. Tole je bila pa res paša za oči! Tako mavrični so, polni življenja in seveda popoldno dodelani. Preprosto čudovito. :)

  OdgovoriIzbriši
 3. Tole sem pa zadnjič srečala in je na "to do" seznamu. Se mi nekako dozdeva, da je ekstruder v tejle klimi res ena redkih stvari, ki je še izvedljiva...

  OdgovoriIzbriši
 4. Hihi, tisti kosi na predzadnji fotki me spominjajo na stolpnice :)
  Super ti je šlo in nastal je fantastičen nakit. Ja, še posebej všeč mi je tisti, ki je tudi tebi. Krasen je!

  OdgovoriIzbriši
 5. prekrasno, prečudovito!!
  tale tutorial je pri meni na "lagerju" ker trenutno mi je čist prevroče za fimo :) čaka na jesen :))

  OdgovoriIzbriši
 6. Tvoj nakit vedno boža oči in je izdelan perfektno. Všeč so mi vzorci, tale zadnja pa me je itak navdušila do konca. Všeč so mi taki posebni kosi in ta je noro noro dober.

  OdgovoriIzbriši
 7. Sem prišla do "tale komplet mi je še posebej všeč" in sem že hotela napisati "meni tudi, meni tudi!", pa sem ugotovila, da objave še ni konec in da je ostanek enako ali pa še bolj famozen :D

  OdgovoriIzbriši
 8. iii, kako lepo! Bi se zelo težko odločila katera barva je najlepša. Vse so fantastične in prav tako nakit. Me je tvoj nakit bolj navdušil kot Bettinin.

  OdgovoriIzbriši
 9. Joj kako čudoviti izdelki. Ti si res talent.

  OdgovoriIzbriši