torek, 20. marec 2012

Pomlad

Naj bo meteorološka ali koledarska, tu je. In še vedno sem ujeta v pomladne roza zelene barve. Tole zeleno mi je namreč res lepo uspelo namešat iz rumene in modre poly gline, potem pa samo dodajam perlasto za mica efekt. Tokrat sem za spremembo obrnila obesek počez in mi je nadvse všeč.
Me pa v teh dneh malo daje tale akcija 'Očistimo Slovenijo'. A je nismo spucali pred par leti? Takrat sem bila res navdušena in zavzeta, čistila in pobirala smeti je cela družina. Ampak zdaj ... kaj pa vem. V tem času nisem odvrgla niti enega samega papirčka. Doma vestno ločujemo odpadke in jih nosimo na ekološki otok, posebej zbiramo odslužene baterije, odpadno jedilno olje ipd., ostalih smeti imamo posledično izredno malo. V tem času smo tudi gradili in se selili ... vsak dan smo po gradbišču pobirali vse možne smeti, ki jih delavci niso pospravili in jih sortirali po kontejnerjih, saj jih komunala sicer ne bi odpeljala. Ob montaži pohištva smo bili redne stranke na lokalni deponiji, kamor smo vozili karton, stiropor in ostalo embalažo. Res ne razumem, kako lahko ljudje še vedno brezvestno svinjajo po okoliških gmajnah, ko imamo deponije oz. razne zbirne centre odpadkov v vsaki malo večji vasi. In še zastonj prevzamejo vse možne odpadke ... Res ne vem, če imam letos voljo kidat svinjarijo za drugimi ...

9 komentarjev:

  1. Luštno pomlad imate v vaših koncih :-)

    OdgovoriIzbriši
  2. Simpatičen pomladen obesek in kot vedno tako do nule dodelan :) s čisto ravnimi linijami, verjamem da svilnato gladek pod prsti :)
    S tem čiščenjem je tudi pri nas križ. Ker že od otroštva sabo nosim vse smeti, pospravljam za sabo.. se mi zdi neumno čistit za drugimi, ki ne premorejo osnovne kulture. Pa so mi zdaj malo prekrižali načrte. V naši mali vasici so sklicali zbor zjutraj in potem druženje.. naj se pokažemo mestno vzvišeno in ostanemo doma.. al požrem svoj odpor do pospravljanja za prasci nemarnimi in grem.. zavoljo vklapljanja v okolje :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Tole bi morala videti enkrat v živo in pretipati, ker se mi zdi, da bi se še bolj "zaljubila" v tvoje izdelke :)
    Glede čistilne akcije pa se popolnoma strinjam s tabo. Zdi se mi, da bi dala potuho tistim, ki nasmetijo, ker ti tako ne bodo šli čistit.

    OdgovoriIzbriši
  4. ajojjjjjjjj kere hude barve. A ti lahk naslov pošljem :-)
    Natka če te kej potolaži jaz leto NE BOM pucala, no way, ko jih je**

    OdgovoriIzbriši
  5. Tudi meni je obesek nadvse všeč :) Roza ni moja barva, ampak tale kombinacija je pa svetovna.

    Glede packanja in packarij... Vsak se s svojim dejanjem podpiše. Žal se nekateri pišejo... Ne bom napisala, kako.

    OdgovoriIzbriši
  6. Renata, obesek je čist pomladni, sem ga že v soboto občudovala, predvsem pa kakšen je na otip :-))... gladek od gladkejšega :-))

    Glede akcije, pa vidim, da nas je kar nekaj podobnega mnenja... žal, ampak res se ti počasi že zamalo zdi pucat svinjarijo za drugimi packi. Mi ne čistimo samo v času akcij, ampak vedno in povsod gledamo, da pospravimo za sabo, največkrat pa potem pospravljamo za drugimi, ki se jim fučka... kot da so z drugega planeta in se jih to ne tiče. Grrrr.

    OdgovoriIzbriši
  7. lep .. kot zmeraj
    oj, malo sem te namočila, sory http://vilinskisvet.blogspot.com/2012/03/izziv.html

    OdgovoriIzbriši
  8. Tudi počez obrnjen je super. V barvah cvetoče češnje...
    In ja, naj narava ostane lepa!

    OdgovoriIzbriši