nedelja, 28. februar 2010

Perfekcionizem?

Ko sem v rahlem navalu obupa lahko samo nemočno opazovala spreminjanje barv v pečici pri tehniki faux raku iz prejšnje objave (čeprav je bil potem končni rezultat čisto zadovoljiv), sem si šla vmes mirit živčke z vrtenjem extruderja. No ja, ali bolje rečeno, sem šla z dežja pod kap. Saj tudi pri extruderju ne moreš kaj dosti vplivat na prelivanje barv, a ne. Šele pri rezanju sem opazila, da bi lahko kožno barvo pogosteje vključila v zaporedje in namesto, da bi bilo vse skupaj bolj olivno zeleno, je ratalo bolj bordo rdeče ... hja, pustmo stat ...

Vseeno sem zadevo sestavila skupaj, obesek po peki seveda vodno brusila s papirjem vse do gradacije 1200, polirala in 1x lakirala. Zdaj pa se presneta reč tako sveti, da je ni mogoče prav fotografirati oz. jaz ne znam, ne da bi se videl kak odsev. In to je prav zoprno!
In očitno ima Majda kar prav, ko mi je že pred časom podelila nagrado in zapisala, da sem perfekcionist. No ja, včasih mogoče res pretiravam, a brez skrbi, v vsakdanjem življenju vztrajno popuščam :-)
Nagrado pa podarjam vsem ustvarjalkam, ki me spremljate in kaj pokomentirate.

11 komentarjev:

  1. Res si perfekcionist in prav to mi je pri tebi tako všeč. Vse izdelke izpiliš do konca in jih je zato tak užitek pogledat! Tako kot tega! Oblika popolna, prav tako luknja, nič zamaknjena. obrušeno u nulo, sijaj povsod enak! Pri vzorcu sem šla pa prav gledat, zakaj se ti zdi, da se kožno premalokrat vključila. Malo večkrat moraš reči:"To je pač del dizajna":))

    OdgovoriIzbriši
  2. Čudovit je! Čisto popoln in glede barv, osebno imam raje rdeče tone ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. ja, pa res, se strinjam dvakrat: z Majo, ki pravi, da komot rečeš, da si hotela točno to in z Majo, ki pravi, da je obesek čudovit. res je nebeško lep.

    OdgovoriIzbriši
  4. Zelo lep je in čudovitih barv :-))

    OdgovoriIzbriši
  5. Jaz bi lahko samo prepisala Majin komentar.Res si perfekcionist do amena.Zato pa so tvoji izdelki nebeški:):)

    OdgovoriIzbriši
  6. Tudi jaz se strinjam s tem, da so tvoji izdelki vedno dodelani in z veseljem jih pogledam. Všeč so mi tvoje ideje in to kar iz njih narediš. Očtno pa je res, da prej zadovoljiš nas opazovalce in občudovalce kot pa samo sebe :-)))

    OdgovoriIzbriši
  7. Meni so tudi tvoji izdelki všeč, ker si daš vedno toliko opravit z njimi, da so na koncu perfektni :)
    Tale je sigurno tak, kot si ti nekje globoko v sebi hotela :) Včasih je pa le fino, če ne veš čisto točno, kaj bo nastalo.

    OdgovoriIzbriši
  8. Prekrasen obesek, zanimiva kombinacija barv in oblika je nekaj res posebnega!

    OdgovoriIzbriši
  9. aha pol si ti tud ekstruder sukala. Meni je barva čist O.K. obesek pa tudi. TO da si ferfekcionist pa že itak vem.

    OdgovoriIzbriši
  10. Natka čudovit obesek!!! a je bordo rdeča je to...no jaz sem mislila da je ciklam ;)

    OdgovoriIzbriši
  11. čeprav praviš, da ni čisto takšen, kot si si zameslila, je meni obesek krasen. In da, kot se zate spodobi - dodelan v nulo. :)

    OdgovoriIzbriši