torek, 30. junij 2009

Toscana

V četrtek zjutraj smo spakirali kufre in se odpravili na potepanje po Toskani. V dobrih petih urah po AC, z vmesnim konkretnim postankom za kavo in brioš, smo srečno prispeli do Villanove, ki je bila naše izhodišče v naslednjih dneh. Takoj prvi dan smo se odpravili do bližnjega San Gimignana in posneli nekaj tipičnih toskanskih razglednic iz vrha stolpa:


Naslednje dni smo obiskali še mesto Lucca z znamenitim opečnatim obzidjem, obvezno Piso in Campo dei Miracoli:

V Sieni so na Piazzi del Campo potekale še zadnje priprave (postavljali so tribune, pripravljali TV kamere) na konjsko dirko brez sedla t.i. Palio, ki bo 2. julija:


Ogledali in prehodili smo kar nekaj gorskih mest in vasic kot Monteriggioni, Volterra, Certaldo, Vinci, ... deželo chiantija prevozili po dolgem in počez, posneli še več razglednic:

Črni petelin je zaščitna oznaka vina chianti classico:

Ogledali smo si tudi nekaj muzejev. Da pa je bilo potepanje zanimivo tudi za našo osemletnico, so seveda poskrbeli sladoledni in podobni sladki postanki. V Firencah smo se npr. ustavili v slaščičarni, ki je ravno tisti dan (29.6.) praznovala 90 let obratovanja in dobili še majhno pozornost.

Bilo je prijetno naporno. Zdaj pa bo treba narediti red med stotinami slik, tole je samo kratek utrinek z našega pohajkovanja.

1 komentar: